MINYAK JAMBANG PALING BERKESAN

MINYAK JAMBANG PALING BERKESAN

KENAPA ADA BANYAK PRODUK JAMBANG (BEARD)? Sebelum tu  Abg Joe nak tanya anda dah tahu jambang jenis apa yang anda inginkan? Panjang? Pendek? Nak jambang kelihatan berkilat? Atau suka kemasan matte? Produk jambang yang mana nak guna eh? Anda tahu ke samaada kulit anda... read more
24 ISTILAH YANG PATUT DIKETAHUI DALAM SKIN CARE!

24 ISTILAH YANG PATUT DIKETAHUI DALAM SKIN CARE!

APA ITU SKINCARE? Dari segi istilah, skin care merupakan produk yang digunakan manusia untuk membersihkan, mencantikkan, mempromosikan daya tarikan atau mengubah rupa tanpa menjejaskan struktur dan fungsi badan. Tidak dinafikan lagi memang zaman sekarang semua orang... read more
5 BASIC SKINCARE ROUTINE

5 BASIC SKINCARE ROUTINE

PENGENALAN Pernah tak bila anda tengok cermin and then terfikir mengapa kulit wajah tiada perubahan walaupun dah pakai produk skincare yang lengkap? Beli produk mahal-mahal tetapi jerawat, parut tetap terdampar dekat muka and lepas tu mulalah kes tukar-tukar produk... read more
APA ITU ‘ECOCERT’ DAN ‘VEGAN’?

APA ITU ‘ECOCERT’ DAN ‘VEGAN’?

Perbezaan Ecocert dan Vegan 90% daripada korang yang baca artikel ini mesti baru first time dengar pasal Ecocert kan? Sedangkan Vegan yang korang dah familiar itupun belum tentu korang tahu nak bezakan Vegan organik dan semulajadi, inikan pulak Ecocert. Nak tahu apa... read more
MENGAPA PERLUNYA LOSYEN BAYI?

MENGAPA PERLUNYA LOSYEN BAYI?

4 MANFAAT PENGGUNAAN LOSYEN BAYI BENARKAH SI KECIL MEMERLUKAN LOSYEN BAYI? Tahukah Mama? Kulit si manja yang baru lahir sebenarnya sukar untuk menyimpan kelembapan dan kulitnya cenderung kering. Kulit bayi  menawarkan perlindungan daripada ancaman dunia luar, tetapi... read more
CARA MENGATASI RAMBUT GUGUR

CARA MENGATASI RAMBUT GUGUR

KENAPA RAMBUT GUGUR? Rambut gugur dalam istilah perubatan dipanggil sebagai ‘Alopecia’. Ia bermaksud kehilangan rambut secara tiba-tiba sama ada dalam kuantiti yang banyak atau sedikit. Selalunya, masalah rambut gugur ini menyerang mereka yang berusia 30an. Tetapi... read more
Fakta tentang AHA Bagi Rawatan Kulit Berjerawat

Fakta tentang AHA Bagi Rawatan Kulit Berjerawat

Apa Itu AHA? Adakah anda tahu apa itu  AHA? Ramai diantara kita terdedah kepada banyak lambakan produk di pasaran yang mempunyai kandungan AHA,  tetapi  sebahagian besar  pengguna  tidak tahu apa maksudnya. Ia penting bagi kulit anda tau! Singkatan dari Alpha Hydroxy... read more